Selected:

Bielenda Carbo-Detox arckrém

2 900 Ft

Bielenda Carbo-Detox arckrém

Aktív szénalapú, mattító és hidratáló arckrém, mely hatékonyan javítja a kombinált és zsíros,
vagy szürke tónusú, tág pórusú, elszíneződésekkel teli bőr kondícióját. Az aktív szén
méregtelenítő és pórusszűkítő hatású, csökkenti a faggyútermelést.

2 900 Ft

iconfinder_Express_Delivery_1397303

Gyors és olcsó szállítás!

A Cosmetix.hu-ról rendelt termékeid 3 munkanap alatt megérkezik.

iconfinder_Hungary_1316281

Megbízható Magyar webshop!

A rendelésedet Magyarországról szolgáljuk ki, hazai garanciát és termék támogatást biztosítva.

iconfinder_thin-1134_payment_security_ssl_https_1781020

Biztonságos online vásárlás!

Az oldal mindent megtesz annak érdekében hogy az adataid biztonságban legyenek!

Fontos hatóanyagok a krémben
Gyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Trehalose, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Sodium Hyaluronate
Vitaminok: Panthenol

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Összetevők megmagyarázva
Water / Aqua
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Trehalose h
Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Cyclopentasiloxane eo I szil
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Caprylic / Capric Triglyceride eo
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Persea Gratissima (Avocado) Oil eo I h 3 0
Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

Carbon Black
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Panthenol eo I v 0 0
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Allantoin gy 0 0
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Sodium Hyaluronate h 0 0
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Isododecane eo
Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).

Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Sodium Polyacrylate eo
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

Ammonium Acryloyldimethyl Taurate/ VP Copolymer
Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben

Disodium EDTA
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Phenoxyethanol ta
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Ethylhexylglycerin
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

DMDM Hydantoin ta
Formaldehid kibocsátó tartósítószer.

Parfum / Fragrance i
Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános “illatanyag” megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Close Menu
×
×

Cart