Selected:

Bielenda Carbo-Detox arclemoso

2 400 Ft

Bielenda Carbo-Detox arclemoso

2 400 Ft

iconfinder_Express_Delivery_1397303

Gyors és olcsó szállítás!

A Cosmetix.hu-ról rendelt termékeid 3 munkanap alatt megérkezik.

iconfinder_Hungary_1316281

Megbízható Magyar webshop!

A rendelésedet Magyarországról szolgáljuk ki, hazai garanciát és termék támogatást biztosítva.

iconfinder_thin-1134_payment_security_ssl_https_1781020

Biztonságos online vásárlás!

Az oldal mindent megtesz annak érdekében hogy az adataid biztonságban legyenek!

TERMÉKLEÍRÁS
Méregtelenítő hatású arclemosó gél. Gyorsan és hatékonyan tisztítja és frissíti
a kombinált és zsíros bőrt.

Fontos hatóanyagok a krémben
Hidratálók: Glycerin
Vitaminok: Niacinamide

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Összetevők megmagyarázva
Water / Aqua
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Sodium Cocoyl Alaninate
Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!
Acrylates Copolymer
Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Carbon Black
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Niacinamide v
B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Polysorbate 20 ti I eu 0 0
Emulgeálószer, felületaktív anyag.

Triethanolamine ti I eu 2 0
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.

Disodium EDTA
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése.
Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti,
hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz
ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Parfum / Fragrance i
Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek
címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy
mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni.
A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános “illatanyag”
megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az
egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá
contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Methylchloroisothiazolinone ta
Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható
tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz
bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.

Methylisothiazolinone ta
Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható
termékekben használnak.

Close Menu
×
×

Cart