Selected:

EVELIN Argan-Oil nappali krém

3 500 Ft

EVELIN Argan-Oil nappali krém

Az argán olaj széria az Eveline Cosmetics laboratórium által kifejlesztett ránctalanító program
amely látványos bőr megújulást biztosít. Értékes argán olajban gazdag formulája kisimítja
még a mély ráncokat is, intenzíven regenerál és táplál, helyreállítva a bőr fiatalos ragyogását.

3 500 Ft

iconfinder_Express_Delivery_1397303

Gyors és olcsó szállítás!

A Cosmetix.hu-ról rendelt termékeid 3 munkanap alatt megérkezik.

iconfinder_Hungary_1316281

Megbízható Magyar webshop!

A rendelésedet Magyarországról szolgáljuk ki, hazai garanciát és termék támogatást biztosítva.

iconfinder_thin-1134_payment_security_ssl_https_1781020

Biztonságos online vásárlás!

Az oldal mindent megtesz annak érdekében hogy az adataid biztonságban legyenek!

Az argán olaj széria az Eveline Cosmetics laboratórium által kifejlesztett ránctalanító program amely látványos bőr megújulást biztosít. Értékes argán olajban gazdag formulája kisimítja még a mély ráncokat is, intenzíven regenerál és táplál, helyreállítva a bőr fiatalos ragyogását. Az innovatív formula gazdag argán olajban, bioHyaluron Complex™ és szója proteinek tökéletesen hidratálják, regenerálják, táplálják és erősítik a bőrt. Láthatóan csökkenti a ráncokat, mimikai vonalakat és szarkalábakat. Javítja a bőr tömörségét és rugalmasságát, feszesít. A bőr bársonyosan sima és puha tapintású lesz. Visszaállítja az arcszín vitalitását és fiatalos ragyogását.

Aktív összetevők: argán olaj, Hydromanil ™, szója fehérje, bioHYALURON Complex ™, shea
vaj, kókusz olaj, A, E, F vitamin komplex.

Fontos hatóanyagok a krémben
Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Tocopherol, Retinyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Urea, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Soy Protein, Betaine, Propylene
Glycol
Vitaminok: Panthenol, Tocopherol, Retinyl Palmitate

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Összetevők megmagyarázva
Water / Aqua
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycine Soja (Soybean) Oil eo 3 0
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Urea h
Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Glycerin h 0 0
Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de
előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Sodium Hyaluronate h 0 0
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr
víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a
sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Hydrolyzed Soy Protein h
Bőr- és hajkondícionáló, vízmegkötő anyag.

Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil a I eo
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van,valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.

Cocos Nucifera (Coconut) Oil eo 4
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter) eo
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló
bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható.
Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Coco-Caprylate eo
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Octyldodecanol eo I i I al
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként
használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Isopropyl Myristate eo I i 5 3
Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít.További információ a truthinagingen.

Dicaprylyl Carbonate eo
Bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító összetevő (emollient). Segíti a többi összetevő beszívódását a bőrbe. Könnyű a bőrön elkenni, és selymes, nem zsíros utóérzetet hagy.
Könnyen kenhető tulajdonsága miatt gyakran használják fényvédőkben, hogy javítson a nehezebben kenhető fényvédő összetevők (pl. ethylhexyl methoxycinnamate)
használhatóságán.

Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.

Triethanolamine ti I eu 2 0
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.

Panthenol eo I v 0 0
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Betaine h
Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek
vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és viszkozitásnövelő
tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.

Propylene Glycol h
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban – a beautybreains szerint a hidratáló hatásaa glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Részletesebb információ a cosmeticscopon és a truthinagingen.

Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum eo
A tövises pillangófa gumiszerű váladékának hidrolizátuma. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőr- és hajkondícionáló, emolliens és nedvszívó hatású összetevő.

Caesalpinia Spinosa Gum
A tövises pillangófa gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, filmképző és viszkoitást (sürűséget) szabályozó összetevő. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk. A Prospector szerint az összetevő azonnali hidratálást nyújt a bőrnek, és sima, nem ragacsos érzést hagy maga után.

Polysorbate 20 ti I eu 0 0
Emulgeálószer, felületaktív anyag.

PEG-20 Glyceryl Laurate ti I eu
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Tocopherol a I v 2 2
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Linoleic Acid eo
Linolsav vagy más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, melyet bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak a kozmetikumokban és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható összetevő, aminek fontos szerepe van a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) fenntartásában, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Retinyl Palmitate a I v 2 2
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája,azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate › retinol › retinaldehyde › retinolsav. Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Allantoin gy 0 0
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

DMDM Hydantoin ta
Formaldehid kibocsátó tartósítószer.

Parfum / Fragrance i
Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annakköszönheti az általános “illatanyag” megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit istakar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Benzyl Alcohol i I ta
Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.

Dehydroacetic Acid ta
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak.

Benzoic Acid ta
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Sorbic Acid ta
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Disodium EDTA
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a
krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben)

Close Menu
×
×

Cart